logo

Illustreren

Illustraties voor kinderen

Kinderboeken en educatieve projecten

Om een verhaal voor deze jonge doelgroep te kunnen verbeelden doe ik een beroep op mijn eigen fantasie en herinneringen uit mijn kindertijd. Ik voel het ook als een belangrijke verantwoordelijkheid bij het illustreren, want illustraties kunnen op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Voor bedrijven

Mogelijkheden in beeld brengen

Een goede illustratie kan zorgen voor een beter begrip van teksten. Wanneer er meer zintuigen worden aangesproken, is het makkelijker om de inhoud te begrijpen en te onhouden.

Illustraties kunnen ingezet worden om complexe situaties inzichtelijk te maken of ideeën te verduidelijken. Ze kunnen een hulpmiddel zijn om anderen te informeren over wat er zich binnen uw bedrijf afspeelt.

Welke materialen?

Dit is een veelvoorkomende vraag. ‘ Welk materiaal gebruik je?.’ of Welke techniek is je favoriet? Het antwoord is bijna altijd: Dat is geheel afhankelijk van wat u wilt overdragen.

Aquarelle is vaak zacht, het is een snel medium om ideeën op papier te krijgen maar je kunt er ook geweldige uitgewerkte tekeningen mee maken. Vloeibaar en fantastisch in combinatie met oost Indische inkt. Aquarelle is in veel gevallen een uitstekende keuze.

Acryl zit veel dichter bij het traditionele schilderen. Dekkende pasteuze verf, de penseelstreken kunnen mooi blijven staan wat voor extra karakter zorgt. Een heel ander type verf dan aquarelle.

Digitaal is voor het strakke werk, heldere vormen en mooie vlakken. Verder zijn de digitale media bij uitstek geschikt om te ‘hergebruiken’. Ze kunnen een stijlkenmerk worden binnen uw huisstijl.

Met Collage zijn de mogelijkheden oneindig. Het kan een hele duidelijke vorm zijn, je ziet meteen dat het een collage betreft. Je kunt hier heel creative en in het oog springende werken mee maken. Maar de collagetechniek kan ook bijna onzichtbaar zijn. Ik gebruik in mijn werk vaak collage zonder dat het direct zichtbaar is.